24 november 2017
Naomi

Deze koffiesoort kenden we nog niet!

Er is weer iets nieuws in koffieland. We kennen allemaal het zwarte hete drankje en veel van ons zijn er dol op! We proberen dan ook graag eens wat nieuws. Ijskoffie kennen we al, maar dat is heel wat anders dan deze koudgebrouwen koffie.

Koffieland is door het dolle heen.

Koud
Starbucks kwam recentelijk met deze vorm van koffie. Aan ijskoffie wordt vaak melk en suiker toegevoegd en met koudgebrouwen koffie is dat niet het geval. Er wordt soms wel een aroma aan toegevoegd, maar voor de rest is het helemaal zuiver. Volgens koffie-experts heeft deze vorm van koffie brouwen veel meer smaak. De bonen worden geweekt en hebben daarom langer de tijd om meer smaak los te laten. Je kan het zelf maken!

Dit heb je nodig:

  • 1 liter vers water
  • 120 gram versgemalen koffie
  • mousseline doek
  • keukentouw

Wat moet je doen?

  • Doe de koffie in de doek en bind het dicht met het keukentouw.
  • Week de zak in het koude water, alsof het een theezakje is. Kneed het een beetje met de hand.
  • Laat het brouwsel 10 tot 16 uur staan.
  • Haal de zak eruit en kneed het nog een keer goud uit.
  • Giet de koffie in een fles en laat het een paar uur in de koelkast afkoelen.

Je hebt nu een liter koffie tot je beschikking!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Telegraph | Beeld: Pexels