Christel

Sla deze kruiden maar meteen in!

Die collega naast je hoest de longen uit het lijf en bij jou zijn de tissues niet aan te slepen door je gesnotter. Het griepvirus raast door het land en daarom kan je afweersysteem wel een boost gebruiken. Je kunt je afweersysteem een steuntje in de rug geven door deze kruiden te eten of drinken.

Kurkuma
Deze gele specerij verbetert de weerstand en kan chronische vermoeidheid tegengaan. Daarnaast kan het je huid reinigen en ontgiften. Deze specerij is vooral lekker door curry’s.

Kaneel
Deze specerij mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. De stoffen in kaneel hebben schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen. Ook werkt het kruid ontstekingsremmend. Deze smaakmaker wordt vaak toegevoegd aan zoete gerechten, maar het is ook erg lekker om bij je groenten en vlees te eten.

Gember
Gember is lekker door drinken en door gerechten, maar goed ook want deze eetbare knol helpt tegen misselijkheid en werkt ontstekingsremmend. Wij nemen meteen even een kopje gemberthee!

Kardemom
Kardemom bevat flavonoïden die ontstekingsremmend werken. Ook zit het bestandsdeel cineol in kardemom dat ontsmettend werkt. Kardemom is zowel lekker door zoete als hartige gerechten.

Cayennepeper
Last but not leaste: cayennepeper. Dit pittige pepertje heeft tal van gezondheidsvoordelen. Zo helpt het tegen verkoudheid, bestrijdt het pijn en versnelt het de stofwisseling. Tijd om je gerechten wat meer pit te geven!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pixabay