Christel

Wij weten wat er vanavond op ons menu staat!

Broccoli staat ook wel bekend als de koning onder de groentes. De groene groente is erg lekker en ook nog eens buitengewoon gezond. Niet zo gek dat broccoli ook wel een superfood wordt genoemd. Benieuwd waarom die benaming terecht is? Lees hieronder vier redenen. 

Vitaminebom
Niet alleen bevat broccoli weinig calorieën (29 kcal per 100 gram), het zit ook nog eens tjokvol vitamines. Zo bevat de groente vitamine A, B, C, E en K en de mineralen kalium, fosfor, calcium, zink, ijzer en koper.

Gaat ziektes tegen
Goed, broccoli bevat veel vitamines, maar wist je dat de vitamines A, C en E worden gezien als de sterkste antioxidanten onder de vitaminen? De groente bevat ook het stofje sulforafaan, deze activeert de antioxidanten en enzymen in onze immuuncellen. Hierdoor worden onze lichaamscellen beschermd, wat belangrijk is aangezien beschadigde cellen een van de oorzaken zijn van veel ziektes zoals kanker en reuma.

Goed voor het geheugen
Blijft info niet lang in jouw hersenpan hangen? Eet eens wat vaker broccoli. Net als sinaasappels, appels, radijsjes en aardappelen bevat broccoli een stofje dat hetzelfde effect heeft als medicijnen die gebruikt worden om dementie tegen te gaan. Je hersenen takelen minder snel af als je regelmatig wat broccoli verorbert. 

Vertraagt verouderingsproces
Dankzij de stoffen in broccoli worden je lichaamscellen beschermt, maar daarnaast wordt het verouderingsproces van het lichaam ook vertraagt. Broccoli is overigens niet de enige groente die het verouderingsproces vertraagt. Bloemkool, spruiten en kool doen dit ook.

Wij weten in ieder geval wat we vanavond gaan eten.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay