Christel

Je kunt er veel baat bij hebben!

De een vindt pittig eten niet te pruimen en laat de sambal daarom maar wat graag links liggen en de ander is dol op pittig en sprenkelt daarom royaal wat cayennepeper over het eten. Ben jij iemand die graag wat pit aan het eten toevoegt? Dan hebben we goed nieuws voor je. Cayennepeper heeft namelijk een heleboel gezondheidsvoordelen.

Cayennepeper kan je mond in één seconde in brand laten vliegen. Het pittige pepertje is een smaakmaker waar je niet mee wilt uitschieten, maar wist je dat het hartstikke goed voor je is? Ondanks dat de Spaanse peper je een beste brand in je mond kan bezorgen, kan het pijn bestrijden. Dat en andere voordelen zetten we even voor je op een rijtje

  • Het helpt tegen verkoudheid: hoewel sommigen een beste loopneus krijgen van pittig eten, kan cayennepeper een verkoudheid voorkomen. Voeg iedere dag een beetje van het pepertje toe aan je maaltijd en je zult merken dat je verkoudheid minder wordt.
  • Het kan pijn bestrijden: in cayennepeper zit het stofje capsaïne, dat bekend staat als natuurlijke pijnbestrijder. Zo zou Cayenne artritis tegengaan.
  • Cayennepeper kan zweren voorkomen: capsaïne bestrijdt niet alleen pijn, maar doodt de bacteriën die zweren veroorzaken.
  • Stofwisseling werkt sneller: pittig eten kan de stofwisseling met zo’n 20 procent verhogen een half uur na de maaltijd. Het is niet zo dat je heel erg afvalt, wanneer je pittig eet, maar je metabolisme krijgt wel een boost van pittig eten. Iedere beetjes helpen immers toch?

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Flair, Dokterdokter | Beeld: Pexels