Christel

Zo ontzettend lekker! 

Gezond is het niet echt, maar lekker dat het is. Boterkoek eten we niet zo vaak, maar als we het doen kunnen we ons er misselijk in eten. Je kunt boterkoek uiteraard in de oven maken, maar deze heerlijke koek kun je ook prima in de Airfryer bereiden!

Wat heb je nodig voor 1 boterkoek?

  • 125 gram bloem
  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram suiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • halve theelepel vanille-extract
  • halve theelepel citroensap
  • snufje zout

Wat moet je doen?

  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Klop de roomboter zacht met een handmixer en voeg de suiker toe. Meng dit goed tot een luchtig mengsel.
  • Voeg het grootste gedeelte van het losgeklopte ei, vanille-extract, citroensap, zout en bloem toe en meng dit goed door het deeg heen.
  • Bekleed een grote ramequin of een bakblik voor in de Airfryer met bakpapier en verdeel het beslag hierin.
  • Druk het beslag plat met de bolle kant van een lepel. Bestrijk de bovenkant van de eierkoek met de rest van het losgeklopte ei en maak met een vork een motief in de koek.
  • Bak de boterkoek in 13 à 15 minuten in de Airfryer.
  • Laat de koek afkoelen en het is tijd om te genieten.
  • Eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Kookfans