Tjitske

 

Goji-bessen

In China worden goji-bessen al eeuwenlang gebruikt om mensen met slaap- en stressproblemen te helpen. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat proefpersonen die goji-bessensap dronken voor het slapengaan beter sliepen. Het werkt helaas niet om gedroogde besjes te eten, het moeten echt verse zijn. Wellicht dat er binnenkort standaard goji-bessensap in de schappen van de supermarkt ligt?

Hollandse tomaten

Er is veel onderzoek gedaan naar melatonine in tomaten. Wat blijkt? Deze vruchten kunnen er vol mee zitten. Het hangt namelijk heel erg van de soort af of ze het slaaphormoon bevatten. De soorten die in een schaduwrijke omgeving groeien bevatten veel meer van het stofje dan deze die in de zon groeien. Dit is goed nieuws voor ons, want daarom zit er veel melatonine in Nederlandse tomaten!

Noten

In veel noten zit magnesium, wat goed voor je is als je slecht slaapt. Maar vooral walnoten en amandelen bevatten melatonine.

Mosterdzaad

Je eet misschien weleens een handje noten, maar wist je dat zaden ook erg gezond voor je zijn? Je kunt bijvoorbeeld een handje zaden over je salade of yoghurt strooien. Vooral mosterdzaad zit vol melatonine. Hier kun je bijvoorbeeld een lekkere mosterddressing mee maken! Maar, ook lijnzaad en zonnebloempitten zitten er vol mee.

Een gezond en gevarieerd dieet heeft effect op hoe goed jij kunt slapen. Als je deze voedingsmiddelen opneemt in je dieet krijg je meer melatonine binnen, wat er naast alle andere vitaminen en mineralen voor kan zorgen dat jij lekker slaapt!


Pagina 2/2

Lees ook: Slapeloze nachten zijn voorbij: dit voedsel maakt je slaperig

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels