Tjitske

Dit is hoe je aardbeien moet bewaren om er langer van te genieten

De zomer komt er weer aan en dat betekent maar één ding: er worden weer volop Hollandse aardbeien verkocht. Wij zijn dol op het zoete, sappige fruit. Helaas komt het nog weleens voor dat aardbeien al snel na aankoop beginnen te rotten en schimmelen. Met deze tips bewaar je aardbeien zo lang mogelijk zodat je er optimaal van kunt genieten.

Zo blijven je aardbeien lang lekker.

Zo vers mogelijk

Het is het beste om aardbeien zo vers mogelijk te eten. Als je ze koopt in de supermarkt of op de markt zijn ze vaak nog mooi rood en dan zijn ze het lekkerst. Je wilt geen aardbeien met bruine, groene of witte vlekken. Eet de aardbeien zo snel mogelijk, want ze beginnen vaak snel te rotten in de fruitmand. Maar, met deze tips blijven ze langer lekker.

Koelkast

Wil je aardbeien langer bewaren dan kun je ze het beste in de koelkast leggen, zo blijven ze tot drie dagen lekker. Het handigst is om ze uit het doosje te halen waar je ze in gekocht hebt en ze op een schoon bord te leggen, zo hebben ze de ruimte en worden ze niet beurs omdat ze op elkaar liggen. Wist je trouwens dat kleine aardbeien zoeter zijn dan grote? Wij vinden de grote er altijd erg smakelijk uitzien, maar blijkbaar hebben ze juist minder smaak!

Vriezer

Je kunt aardbeien ook in de vriezer bewaren. Zo blijven ze tot wel een half jaar goed. Als je dit doet, moet je alleen mooie, rode aardbeien uitkiezen. Zorg ervoor dat ze schoon zijn en droog ze goed af. Dit is belangrijk, want als de aardbeien niet droog zijn vormen er ijskristallen op. Dit zorgt ervoor dat de aardbeien hard worden waardoor ze niet meer lekker zijn om te eten. Verpak de droge aardbeien in een goed afgesloten plastic zakje om te voorkomen dat er vocht bij komt en vriesbrand ontstaat.

Met deze tips blijven jouw gekochte aardbeien langer lekker! Maar, eerlijk is eerlijk, we kunnen er toch niet van afblijven en eten ze meestal meteen op.

Lees ook: Oei, wist jij dít over onze Hollandse aardbeien? Dit hadden wij niet verwacht…

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Flair | Beeld: Pexels