Tjitske

Dit voedsel bevat het slaaphormoon melatonine

Het kan soms flink lastig zijn als je de slaap niet kunt vatten. Je weet dat je geen cafeïne of alcohol moet drinken vlak voor het slapengaan. Ook suiker en vet eten bevorderen de nachtrust niet. Gezond eten en genoeg bewegen is het beste, maar toch hebben sommige mensen een extraatje nodig om in te slapen. Deze zeven voedingsmiddelen bevatten van nature melatonine, wat je beter doet slapen.

Met dit eten slaap je als een roos.

Kersen

Deze rode bommetjes bevatten veel melatonine. Vooral de zure Montmorency-kers barst er van. Arianna Huffington, oprichtster van The Huffington Post, drinkt elke avond een glas geconcentreerd kersensap voordat ze gaat slapen. Ze beweert dat dit dé truc is om goed te slapen. Onderzoekers hebben bewezen dat mensen niet alleen sneller in slaap vallen van kersensap, maar ook langer doorslapen. Je kunt het beste geconcentreerd kersensap drinken, want je zou wel heel veel kersen moeten eten om hetzelfde effect te bereiken.

Ananas

Hoewel ananas minder melatonine bevat dan kersen, geeft ook dit fruit een melatonineboost. Onderzoekers toonden aan dat na het eten van ananas het melatoninegehalte in het bloed van de testpersonen met meer dan 255 procent was gestegen. Of ze ook echt beter sliepen is niet bekend, maar de stijging in melatonine kan de slaap wel bevorderen.

Banaan

Net als ananas doet banaan het melatoninegehalte in je bloed stijgen. Of je hier ook echt beter van gaat slapen is, net als bij de ananas, niet bekend. Toch kan het nooit kwaad om een banaan in je dieet op te nemen.

Pagina 1/2