24 april 2018

Ze zijn ook nog eens heerlijk smeuïg

Het is alweer een tijdje geleden dat het fipronilschandaal rondom eieren uitbrak. Inmiddels kunnen we eieren weer veilig eten, maar het zette ons destijds wel aan het denken, want in ontzettend veel dingen zit ei. In salade’s, cake’s, bepaalde soorten pasta’s en brownies. We besloten eens te experimenteren met bakken zonder eieren en dat resulteerde in deze heerlijke brownies met Oreovulling. Ze zijn haast lekkerder dan wanneer je wel ei gebruikt!

Dit heb je nodig voor de chocoladebrownies:

  • 15 Oreo’s
  • 200 gram suiker
  • 80 milliliter zonnebloemolie
  • 160 milliliter (amandel)melk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 160 gram pure chocolade
  • 110 gram tarwebloem
  • 4 eetlepels cacao

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de suiker, zonnebloemolie, amandelmelk en vanille-extract in een kom en roer tot de suiker is opgelost.
  • Smelt de chocolade au bain marie.
  • Zeef de bloem en cacao boven de kom en schenk de gesmolten chocolade ook in de kom. Roer tot alle ingrediënten zijn vermengd.
  • Schenk een derde van het beslag in een browniebakblik van ongeveer 29 bij 19 centimeter. Verdeel daarna de Oreo’s over het beslag en schenk dan de rest van het beslag over de Oreo’s.
  • Plaats het bakblik in de oven en bak de brownie in 25 minuten gaar. Zet de oven uit en laat de brownie daarna nog 5 minuten in de oven staan.
  • Haal het bakblik uit de oven en laat de brownie afkoelen. Snijd in 15 stukken.

Lees ook: Je raadt nooit waar deze chocoladebrownies van zijn gemaakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans