20 april 2018
Sabine

Het zijn heerlijke hapjes

Wat doe jij als je niet kunt slapen? Staar je wat naar het plafond, tel je de resterende slaapuren die je nog kunt hebben of ga je maar een boek lezen? Het kan allemaal helpen om uiteindelijk toch de slaap te vatten, maar bepaald voedsel eten draagt ook een steentje bij om moe te worden.

Kom maar op met die lekkernijen.

Zoete aardappel

Volgens Jaclyn London, voedingsdirecteur bij Good Housekeeping, bevat zoete aardappel veel magnesium, calcium en potassium, wat je helpt om te relaxen. Snijd de zoete aardappel in dunne plakken en doe het even in een broodrooster. Daarna heb je heerlijke zoete aardappel toast. Met een beetje honing maak je het helemaal af. 

Pistachenootjes

Ben je gek op nootjes en heb je soms moeite om in slaap te vallen? Dan hebben we een leuk nieuwtje voor je: pistachenootjes eten is een goede manier om moe te worden. Ze zitten vol met proteïne, vitamine B6 en magnesium. Deze stoffen zorgen er allemaal voor dat de kwaliteit van je slaap verbetert. Maar eet er niet te veel van. Te veel nootjes heeft weer een averechts effect.

Gedroogde pruimen

Ze zijn niet alleen goed voor de stoelgang, maar gedroogde pruimen kunnen slapeloze nachten ook tegengaan. Wederom bevat dit fruit vitamine B6, calcium en magnesium. En zoals we inmiddels weten, is dit erg bevordelijk voor de nachtrust. Eet ze dertig minuten voor het slapengaan en je slaapt als een roosje.

Cantaloupe

Als je te weinig vocht binnen hebt gekregen gedurende de dag, kan het ook dat je slecht slaapt. Een stuk cantaloupe, of ander waterig fruit eten, kan je helpen om wat meer vocht binnen te krijgen.

Mozzarella

Wie de slaap niet kan vatten, heeft soms behoeft aan simpelweg meer proteïne. Een lekkernij dat veel proteïne bevat is mozzarella. Eet het op volkoren crackers en de weg naar dromenland is veel makkelijker te vinden.

Kersen

Melatonine is belangrijk als je in slaap wilt vallen. Het is een stofje dat je hersenen aanmaakt wanneer het donker wordt, het regelt als het ware je dag- en nachtritme. Kersen bevatten melatonine en geeft je systeem dus een boost wat het regelen van je ritme betreft. Grote kans dat je eerder slaperig wordt.

Lees ook: Zoveel cafeïne kun je drinken zonder ongezond bezig te zijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Pixabay