Naomi

Sinaasappelsap zou net zo slecht zijn als cola

Geniet jij ‘s ochtends ook zo van een vers glaasje jus? Wij eerder ook altijd, maar toen wij dit onder ogen kregen was het snel gedaan met de pret. Sinaasappelsap blijkt helemaal niet zo gezond te zijn als wij dachten en het zou zelfs even slecht zijn als een glas cola. 

Wij laten het glaasje jus voortaan wel staan…

Vet
De Gezondheidsraad vertelt dat de fruitsuikers in sinaasappelsap heel snel door het lichaam worden opgenomen, omdat ze in vloeibare vorm het lichaam in gaan. Doordat ze zo snel en in een grote hoeveelheid in het lichaam komen, zet het lichaam deze suikers heel gemakkelijk om in vet. Je zult er dus snel van aankomen en mensen met meer lichaamsvet zullen een verhoogde kans hebben op diabetes.

Calorieën

Wist jij dat mensen die een glas sinaasappelsap per dag drinken jaarlijks zo’n 53.000 extra calorieën binnen krijgen? Om nog maar niet te spreken over de 14 kilo suiker. Een glas sinaasappelsap bevat namelijk evenveel suiker als een glas cola. Je zult er dus absoluut niet slanker van worden. Voor nog meer schokkende feiten over dit zogenoemde ‘gezonde’ drankje, kun je verder lezen op pagina 2.


Pagina 1/2