Het antwoord zal je nog verbazen

Het is nogal verwarrend: de ene dag hoor je dat iedere vorm van suiker -dus ook fruitsuikers- je dik maakt, lees je de andere dag weer dat dit bij suikers uit fruit niet het geval is. Wat is nu de waarheid en waarom? Wetenschapster Katherine Livingstone beweert dat we zeker niet dik worden van suiker uit fruit en geeft dít als reden. 

In haar onderzoek, dat gepubliceerd is in de Britisch Journal of Nutrition, beweert ze zelfs dat mensen die fruit eten een minder grote kans op obesitas hebben.

Verschillende soorten suiker
Volgen Katherine Livingstone komt dit doordat niet alle suikers gelijk aan elkaar zijn, zo zegt ze dat natuurlijke fruitsuikers gelinkt kunnen worden aan het voorkomen van obesitas terwijl toegevoegde suikers in verband kunnen worden gebracht met een groter risico op obesitas. Haar mening staat lijnrecht tegenover de mening van vele andere voedselexperts, die beweren dat alle suikers gelijk aan elkaar zijn en dus ook allemaal dikmakend zijn. Volgens deze experts dienen alle vormen van suiker vermeden te worden.

Balans
Dr. Livingstone daarentegen preekt voor een gebalanceerd dieet waarbij suiker niet in zijn geheel wordt gemeden, maar waarbij gefocust wordt op natuurlijke suikers. Ze is dan ook van mening dat een gebalanceerd dieet zonder snoep, koekjes en chips maar mét fruit het beste voor een persoon is. Focussen op de algehele kwaliteit van een dieet in plaats van het focussen op het elimineren van één ingrediënt is volgens haar de sleutel tot succes.

Lees ook: Broodje aap of niet? ‘Honing is gezonder dan suiker’

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels