Het drinken van frisdrank is gevaarlijker voor je gezondheid dan je dacht

Op z’n tijd houden we allemaal wel van een lekker koud glas cola of sinas. Dat er ontzettend veel suiker zit in deze drankjes hoeven we je waarschijnlijk niet meer te zeggen. Dit is niet alleen slecht voor je tanden en je gewicht, maar kan ook zorgen voor een permanente aandoening.. Oppassen dus! 

Het is beter om voortaan je frisdrank-inname tot een minimum te beperken.

Onderzoek
Er is onlangs een onderzoek uitgevoerd naar de effecten van het drinken van koolzuurhoudende frisdranken en wat dit doet met onze gezondheid. Hieruit is gebleken dat, al wanneer je slechts twee glazen frisdrank per week drinkt, de kans op diabetes type 2 met 29 procent vergroot wordt. Met dit onderzoek deden 40.000 mensen tussen de 45- en 74 jaar mee. De effecten van het drinken van deze dranken bleken erger voor onze gezondheid te zijn dan gedacht.

Diabetes type 2
Dit type van diabetes komt het meest voor. Wat er gebeurt bij diabetes is dat het lichaam niet meer goed op insuline reageert; dit is het hormoon dat de bloedsuikerspiegel reguleert. De insuline is als het ware onzichtbaar, en kan dan zijn werk niet doen. Daardoor blijft er te veel suiker in je bloed zitten. Eerst maakt het lichaam extra insuline aan, maar na verloop van tijd steeds minder. Met behulp van gezond eten, veel bewegen en medicijnen voor bloedsuiker, bloeddruk en cholesterol kun je dit type diabetes enigszins onder controle krijgen. Probeer dus dat ene extra glaasje cola deze week liever te laten staan.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Libelle | Beeld: Pexels