Naomi

Wij zijn om!

Bij deze gevulde kipfilet proef je de zon. De verse groenten en citroen geven het gerecht een heerlijke frisse smaak. Dat zo’n simpel kipfiletje zo uniek kon smaken, hadden wij nooit verwacht. Geloof ons; als je dit geproefd hebt wil je nooit meer anders!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 4 kipfilets
  • 1 courgette, in plakjes
  • 2 tomaten, in plakjes
  • een halve rode ui, in halve manen
  • 2 citroenen, in plakjes + 1 eetlepel citroensap
  • 150 gram feta
  • 150 gram mozzarella
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel dille
  • 1 theelepel peterselie
  • 2 teentjes knoflook

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak 5 sneetjes over de breedte van de kipfilet maar pas op dat de kipfilet niet in plakken gesneden wordt. Verplaats de kipfilet nu naar een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Meng de olijfolie, citroensap, dille, peterselie en knoflook samen en smeer dit over de kipfilet. Breng de kip op smaak met peper en zout.
  • Druk plakjes courgette, tomaat, ui en citroen in de sneetjes in de kipfilet. Verkruimel de feta en mozzarella over de kipfilet.
  • Bak de kipfilet in 25 minuten gaar. Garneer de kipfilet met nog wat extra dille en peterselie.

Lees ook: Maak deze heerlijke Griekse tzaziki met maar 5 ingrediënten

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostil