07 september 2018

Je hoeft niet bij ieder griepje alleen maar sinaasappel te eten

Grijp jij ook naar de verse sinaasappelsap op het moment dat je begint te snotteren? Ons werd vroeger altijd geleerd dat er veel vitamine C in zat, waardoor het verkoudheidjes en griepjes de das om kon doen. Hoewel dat helaas niet het geval is -vitamine C kan een verkoudheid niet beter maken- is het wel een belangrijke vitamine voor je algehele gezondheid. En het zit in nog veel meer etenswaren dan sinaasappels alleen!

Geef je weerstand een boost met deze groenten en fruit.

Ter vergelijking: in een sinaasappel zit 51 mg vitamine C per 100 gram.

8. Aardbeien

In 100 gram aardbeien zit bijna 60 mg vitamine C. Daarnaast hebben ze nog heel veel andere gezondheidsvoordelen, dus wij snacken er graag nog een paar!

7. Koolrabi

Koolrabi bevat 62 mg vitamine C per 100 gram. Deze knol is een beetje een vergeten groente, maar je kunt hier heerlijke gerechten mee maken.

6. Papaya

In 100 gram papaya zit zo’n 60 tot 80 mg vitamine C, meer dan in een sinaasappel, dus! Daarnaast bevat het fruit voedingsvezels en vitamine A.

5. Broccoli

Broccoli bevat 90 mg vitamine C per 100 gram. Daarnaast bevat deze lekkere groente ook nog bijna 3 gram eiwitten per 100 gram, wat goed is voor je spieropbouw en -behoud.

4. Rode paprika

Deze kleurrijke groente is laag in calorieën en zowel rauw als gebakken erg lekker. Daarnaast zit er 107 mg vitamine C in 100 gram rode paprika.

3. Groene pepers

In 100 gram groene peper zit 144 mg vitamine C. Leuk, maar hoe iemand zoveel peper in een keer kan op eten, is ons een raadsel. Maar alle kleine beetjes helpen!

2. Gele kiwi

Met 161 mg vitamine C staat gele kiwi op nummer 2, na de guave. Maar gele kiwi is in ons land iets gemakkelijker te verkrijgen. Met recht een vitaminebommetje!

1. Guave

Guave is een absolute topper als het om vitamine C gaat met maar liefst 228 mg vitamine C per 100 gram. Dat is ook nog eens een stuk meer dan de dagelijkse aanbevolen behoefte!

Lees ook: Gek op de Hollandse aardbei: zo bewaar je aardbeien langer

Dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest

Bron: Women’s Health | Beeld: Pexels