Ingrediënten
  • 800 gram digestive biscuits
  • 100 gram noten (walnoten, hazelnoten, amandelen, naar smaak)
  • 200 gram suiker
  • 60 gram cacaopoeder
  • 240 milliliter water
  • 150 gram boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 120 gram slagroom
  • 120 gram pure chocolade
Tjitske
Ingrediënten
  • 800 gram digestive biscuits
  • 100 gram noten (walnoten, hazelnoten, amandelen, naar smaak)
  • 200 gram suiker
  • 60 gram cacaopoeder
  • 240 milliliter water
  • 150 gram boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 120 gram slagroom
  • 120 gram pure chocolade

Zo simpel en erg feestelijk: arretjestaart

Arretjescake, dat kennen we wel! Deze overheerlijke traktatie werd al door oma gemaakt. De arretjestaart is bijna precies hetzelfde, maar dan in taartvorm. Leuk om te serveren op verjaardagen! Het fijnste is, hij hoeft niet in de oven dus je bent zo klaar. En lekker dat-ie is!

De ouderwetse cake in een moderne vorm.

Zo maak je het:

  • Breek de biscuitjes in kleine stukjes en doe ze in een grote kom.
  • Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en rooster de noten ongeveer 5 minuten. Voeg de geroosterde noten aan de biscuitjes toe.
  • Doe de suiker en cacao in een steelpannetje. Meng dit en voeg geleidelijk en al roerend het water toe. Voeg ook de boter toe en zet het pannetje op middelmatig vuur. Breng het aan de kook en laat het 7 tot 8 minuten koken terwijl je blijft roeren. Haal van de hittebron en voeg het vanille-extract toe. Zet aan de kant en laat het 10 tot 15 minuten afkoelen.
  • Giet het cacaomengsel over de biscuitjes heen en meng met een spatel of lepel.
  • Bedek een springvorm of taartvorm van zo’n 23 cm met bakpapier. Stort hier het biscuitmengsel in en druk het aan met een spatel of de achterkant van een lepel.
  • Dek de springvorm af en zet het in de koelkast om af te koelen. Geef het een halfuur tot een uur de tijd.
  • Maak de ganache. Snijd de chocolade in stukjes en doe dit in een kom.
  • Doe de slagroom in een kleine steelpan en verhit dit totdat het net begint te koken. Als het net kookt giet je het bij de chocolade.
  • Laat de slagroom 1 minuutje zitten en roer je ganache dan tot het glad is.
  • Giet de ganache over de taart en laat het drie tot vier uur of een hele nacht in de koelkast staan.
  • Decoreer eventueel met nog wat geroosterde nootjes.
  • Snijd in punten en serveer!

Lees ook: Mjammie: voor deze Oreo-cheesecake heb je maar 4 ingrediënten nodig

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Home Cooking Adventure | Beeld: videostill