Ben jij de pastinaak ook vergeten? Dit is waarom je ‘m eens vaker zou moeten eten

Wellicht gaan er niet direct wat alarmbelletjes rinkelen bij het horen van de groentesoort pastinaak. Deze groente wordt ook wel de ‘vergeten groente’ genoemd en dat is niet voor niets. We lopen op de groenteafdeling deze witte knaap vaak voorbij. Zonde, want de pastinaak heeft heel wat gezondheidsvoordelen.

Gezondheidsvoordelen pastinaak

De witte, groot uitgevallen wortel blijkt een ware vitaminebom te zijn. Zo zit deze groente vol met vezels, vitamine C, kalium, foliumzuur en antioxidanten. Deze voedingsstoffen zorgen voor een verbeterde werking van de nieren. Afvalstoffen in het lichaam kunnen hierdoor sneller worden afgevoerd. Nog een leuke bonus, de vergeten groente bevat ook nog eens weinig calorieën. Let je op de extra pondjes, dan kan het geen kwaad om de pastinaak aan je voedingspatroon toe te voegen.

Frietjes van pastinaak

Er zijn verschillende manier waarop je deze witte wortel het lekkerst kan bereiden. Om te beginnen kan je frietjes van pastinaak maken. Snijd de groente in dunne reepjes, verspreid op een bakplaat, breng ze op smaak met wat olijfolie, zout en kruiden en rooster ze in de oven op 200 °C gedurende 20 minuten. Iedereen zal smullen van deze smaakvolle witte rakkers!

Andere gerechten met pastinaak

Naast het maken van frietjes kan je pastinaak ook prima gebruiken in combinatie met andere gegrilde groente uit de oven als pompoen en zoete aardappel. Nog een leuke manier om pastinaak te bereiden is om er een pastinaakpuree van te maken of een heerlijk soepje. Genoeg keuze, dus sla de pastinaken vanaf nu maar in!

Lees ook: Witte groentes die je eens wat vaker moet eten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Pixabay