45 min.
4 pers.

Deze geroosterde pastinaak is heerlijk winterse kost!

Een nieuw seizoen betekent nieuwe groenten! In de zomer kan je je tegoed doen aan frisse groenten zoals sla, radijs en asperges en in de herfst is het tijd voor stevige kost zoals pompoen, koolraap en… pastinaak!

De pastinaak behoort tot de zogenaamde ‘vergeten groenten’: groenten die vroeger doodgewoon en overal verkrijgbaar waren, maar die tegenwoordig toch wat zeldzamer zijn. Gelukkig zijn veel vergeten groenten helemaal terug van weggeweest en kan je ze weer volop bij de groenteman of supermarkt krijgen. De pastinaak is familie van oude bekende groenten, zoals wortels, venkel en knolselderij, en behoort tot de knolgewassen. De groente wordt ook wel eens pinksternakel of witte wortel genoemd. Pastinaak is een bijzonder gezonde keuze; de groente zit tjokvol met essentiële vitaminen en mineralen. Wij hebben daarom een heerlijk recept voor je: geroosterde pastinaak met aioli om mee te dippen! Kijk snel op de volgende pagina voor het makkelijke gerecht!


Pagina 1/2

Ingrediënten
  • 400 gram pastinaak
  • 200 gram winterpeen
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • gedroogde tijm
  • chilipeper
  • 100 gram aioli