Maayke
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 600 gram spruitjes
  • 150 gram cashewnoten
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 theelepels honing
  • 2 theelepels sambal
  • 2 knoflookteentjes

Maak spruitjes eens op deze manier!

Ben je gek op spruitjes? Dan is dit recept iets voor jou! Volgens de traditionele Hollandse manier, koken we de spruitjes en serveren we ze met wat aardappelen en een stukje vlees. Ben je wel toe aan wat vernieuwing in het dagelijkse menu? Probeer dan deze Aziatische spruitjes eens. Lekker met het zoute van sojasaus en het licht pittige van de sambal.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de Aziatische spruitjes:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was de spruiten schoon en halveer ze.
  • Mix in een klein schaaltje de sojasaus, sesamolie, honing en sambal.
  • Verwijder de harde schil van de knoflook en pers de knoflooktenen uit boven het schaaltje. Meng goed door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de gehalveerde spruitjes over de bakplaat.
  • Verdeel de cashewnoten over de bakplaat.
  • Schenk de marinademix over de spruitjes en cashewnoten en ga met je handen door de spruitjes zodat alles goed bedekt is met de Aziatische saus.
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de spruitjes gedurende 20 minuten.
  • Houd intussen de spruiten in gaten. Zorg dat ze niet te zacht worden en een geroosterde bruine kleur krijgen.
  • Serveer de spruitjes met wat rijst of aardappelen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Met dit geheime trucje maak je je vlees een stuk malser

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Women’s Health | Beeld: Unsplash