Je wilt nooit meer anders!

Met vergeten groenten bedoelen we groenten die normaal gesproken bijna dagelijks op tafel stonden, maar die nu door het grote publiek helemaal zijn vergeten. Hartstikke sneu voor de groenten en voor ons, aangezien ze wel heel erg lekker zijn! Neem nu pastinaak, daar kun je deze lekkere soep van maken.

Dit heb je nodig:

Benodigdheden voor 4 personen

  • 400 gram pastinaak
  • 150 gram bloemige aardappelen
  • 100 gram knolselderij
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels boter
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 milliliter room
  • 50 gram zure room
  • 1 eetlepel citroensap
  • snufje zoete paprikapoeder
  • zout
  • peper

Zo maak je het:

  • Schil de pastinaak, de aardappelen en de selderij en snijd alles in blokjes.
  • Pel en snipper de sjalotten en pers de knoflook.
  • Verhit boter in een pan en bak hierin de sjalotjes glazig en goudbruin. Voeg de knoflook en alle groenten toe aan de pan en bak in 7 minuten aan.
  • Voeg de aardappelen toe aan de pan en giet dan de bouillon in de pan. Breng op smaak met peper en zout en breng het geheel aan de kook.
  • Laat het mengsel 20 minuten sudderen en giet dan de room bij de soep.
  • Mix het alles met een keuken- of staafmixer tot een glad geheel.
  • Is de soep te waterig? Laat hem dan nog een beetje inkoken. Is de soep te romig? Voeg dan nog een beetje bouillon toe.
  • Roer de zure room door de soep, breng op smaak met peper, zout en citroensap en schep de soep in de borden. Kruid met een beetje paprikapoeder.

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: videostill