Redactie Kookfans

Dit zijn de beste midnight snacks!

Natuurlijk weten we wel dat een midnight snack nooit écht gezond is. Maar soms kun je die trek niet onderdrukken als je er een latertje van maakt. En wat kun je dan eigenlijk het beste snacken? Gezondheidscoach Sara Leandro legt uit.

1. Kalkoen

Eén van de beste snacks als je een plafonddienst draait, is kalkoen. Niet alleen zit dit gevogelte bomvol eiwitten en vitaminen, maar het ondersteunt ook de werking van je schildklier. Hartstikke mooi, maar wat dit echt zo geschikt maakt als snack voor een late avond? Dat is het stofje ‘tryptophan’. Dit is een eiwit dat slaap bevordert. Kalkoen bevat dit stofje in hoge mate. Perfect voor een laatste snack rond bedtijd, dus.

2. Vettige vis

Ook dit is een goede keuze op de late avond. Zalm, tonijn, makreel: je hebt genoeg keus. Deze soorten vis bevatten veel vitamine D en dat is goed voor onder andere je nieren, je bijschildklieren, je huid, en je humeur. Helemaal in de grauwe winterdagen kunnen we extra vitamine D wel gebruiken. Ook bevatten deze vissen veel Omega 3-vetten. Dit verbetert onder meer de kwaliteit van je slaap. Kortom: gun jezelf nog eens zo’n lekker stukje zalm voor het slapengaan. Hoeft niet moeilijk te zijn, want het kan ook gewoon in de airfryer.

3. Banaan

Geen kliekjes met zalm of kalkoen in de koelkast? Of geen zin om in het holst van de nacht nog een pannetje op het vuur te zetten? Kies dan voor een lekkere banaan. Deze bevat, net als kalkoen, veel van het stofje tryptophan. En dat helpt dus bij het slapengaan.

4. Kaas op een crackertje

Ja, je leest het goed: kaas en crackers zijn een gouden combinatie op de late avond. Crackers zijn een goede bron van koolhydraten en kaas zit weer vol met dat slaap-eiwit tryptophan. “Kaas en crackers gezamenlijk maken meer tryptophan beschikbaar voor je hersenen. De suiker in kaas voedt je brein, en de tryptophan helpt bij het produceren van melatonine”, schrijft Leandro.

Lees ook: Deze 5 voedingsmiddelen saboteren mogelijk je slaapritme

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lifehack.org | Beeld: Pexels, Ron Lach