Desy

Deze voedingsmiddelen kun je beter laten staan!

Van sommige voedingsmiddelen weten we dat de kans groot is dat we er niet goed van kunnen slapen. Zo drinken we bewust geen koffie voordat we het bed in duiken, laten we het zogeheten ‘slaapmutsje’ staan en eten we ook niet voor bedtijd nog een bak met koolhydraten. Ook is het vast wel bekend dat suiker erg slecht is voor je nachtrust. Maar dat dit gezonde voedsel ook niet handig is, dat wisten wij niet!

Maar ook deze voedingsmiddelen beïnvloeden je slaappatroon sterk.

1. Geroosterde kikkererwten

Geroosterde kikkererwten zijn tegenwoordig een populaire snack; wel de knapperige bite van een lekkere snack, maar toch een stuk gezonder. Maar niet alleen geroosterde kikkererwten zijn een gevaar voor je slaap. Ook een late currymaaltijd, kippenvleugels of andere gekruide voedingsmiddelen zorgen ervoor dat je maar moeilijk in slaap kunt komen. De kruiden werken namelijk stimulerend en zenden zo een signaaltje naar je hersen dat je ‘wakker’ moet worden. Daarnaast kan het zorgen voor maagzuur, wat je ook uit de slaap kan houden.

2. Aubergine

Je zou het niet verwachten, maar ook aubergine kan je slaap flink verstoren. Het leidt namelijk tot een verstoorde slaap doordat het stimulerend werkt. De aubergine bevat namelijk verhoogde mate van het aminozuur tyramine, wat zorgt voor een verhoogde mate van noradrenaline. Dit is een stimulant en kan de slaap vertragen.

3. Komkommer

Komkommers mogen dan wel een gezonde late night snack zijn, doordat het een waterrijke groente is wordt het toch een probleem wanneer je wilt gaan slapen. Net als het achterover slaan van een glas water, zorgt het eten van komkommer ervoor dat je geheid je bed uit moet om te plassen als je er net in ligt.

Meer lezen over verrassende etenswaren die slecht zijn voor je slaap? Ga dan verder naar de volgende pagina.

Pagina 1/2