Zo kom je zo snel mogelijk van die vervelende keelpijn af

Bijna elke herfst of winter word je er wel door getroffen: een flinke keelpijn. Of je er nu echt ziek van wordt of niet, het is supervervelend. Thee en honing zijn een populaire keelpijnbestrijder die je waarschijnlijk wel kent. Maar wist je dat er ook andere voedingsmiddelen helpen tegen een pijnlijke keel? Wij zetten ze voor je op een rij.

Elk voedingsmiddel heeft zo z’n kwaliteiten.

1. Bouillon

Net als een dampende kop thee doet ook een dampende kop bouillon veel goeds voor je keel. Door de hete stoom zal je neus minder verstopt zijn. Daarnaast is een bouillon de perfecte basis voor een antibacterieel soepje. Voeg er wat verse groenten, knoflook, kurkuma en gember aan toe en voilà: een ontstekingsremmend soepje is geboren.

2. Fruitijsjes

Een ijskoud ijsje koelt je keel en zorgt daardoor direct voor pijnverlichting. Voor je naar een pak peren- of raketijsjes grijpt: doe dat maar niet! In deze ijsjes zitten veel suikers, wat je keel juist extra irriteert. Grijp je blender en gooi hier verschillende fruitsoorten, verse spinazie en geraspte gember in. Giet dit mengsel in ijsvormpjes en zet de ijsjes voor een paar uur in de vriezer. Je keel zal je dankbaar zijn!

3. Knoflook

In knoflook zit de stof allicine. Deze stof heeft een ontstekingsremmende werking en doodt bacteriën die een keelontsteking veroorzaken. Knoflook bestrijdt daarnaast ook je verkoudheid. Hoe je dit eet? Hak een knoflookteentje en gooi het door je bouillon.

4. Smoothies

Net als een ijsje doet ook een ijskoude smoothie veel goeds voor je keel. Heb je de griep flink te pakken? Dan heb je waarschijnlijk ook weinig eetlust. Toch is het ontzettend belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen om zo snel mogelijk weer aan te sterken. Om je keelpijn te bestrijden zijn een aantal smoothie ingrediënten essentieel. Neem een flinke hoeveelheid bevroren of vers fruit, havermout, verse gember, een snuf kurkuma, water of plantaardige melk én ijsklontjes.

Benieuwd welke voedingsmiddelen er nog meer zullen helpen? Lees verder op de volgende pagina! 

Pagina 1/2