5. Thee

Deze kende je natuurlijk al. Maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: genoeg drinken is heel belangrijk om keelpijn te bestrijden. Thee heeft als voordeel dat er veel kalmerende en ontstekingsremmende eigenschappen in vermengd kunnen worden. Kies bijvoorbeeld voor gember, kaneel, munt, kamille, salie, zoethout en rozemarijn.

6. Havermout

Een bakje warme havermout is gemakkelijk door te slikken en zit bomvol antioxidanten, zink en magnesium. Daarnaast heb je bij havermout de mogelijkheid allerlei gezonde dingen toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een geprakte banaan, voor wat extra vitamine C. Je bakje havermout top je af met honing, kaneel en een beetje gember. Supergezond!

7. Kruiden

Kurkuma, gember en kaneel doen wonderen voor je keel. Zoals we hierboven al benoemden werken deze kruiden ontstekingsremmend en kalmerend. Dus: inslaan die handel! Gooi deze drie toppers door je havermout, thee, smoothie of ijsjes. Wedden dat het helpt?

8. Honing

Honing staat bekend om z’n verzachtende werking. Maar dat is niet alles. Dit verzachtende middeltje bevat ook een ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Gelukkig heeft honing ook een fijne smaak, waardoor je het gerust door je thee of smoothie kan roeren. Of neem een flinke hap van een lepel. Het zal wonderen verrichten!

Pagina 2/2

Lees ook: Deze 5 etenswaren kun je beter laten staan voor het sporten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: ELLE eten | Beeld: Unsplash