12 september 2019

Heb jij onlangs boodschappen bij de Lidl gehaald?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bracht onlangs een belangrijke veiligheidswaarschuwing naar buiten. In de stokbroden van Lidl Nederland zouden namelijk plastic deeltjes aanwezig zijn. Zoals je begrijpt: deze deeltjes horen niet in een stokbrood thuis. 

De supermarkt voert een terugroepactie uit voor deze stokbroden.

Plastic deeltjes

In de ‘Baguettes knoflookboter en kruidenboter Chef Select Lidl’ zouden plastic deeltjes aanwezig zijn. Deze plastic deeltjes kunnen verwondingen veroorzaken. Hierom roept Lidl Nederland alle gedupeerden op de stokbroden niet op te eten. Heb jij deze stokbroden nog in je voorraadkast liggen? Check de houdbaarheidsdatum dan voor de zekerheid, zodat je de stokbroden eventueel kunt retourneren. Het aankoopbedrag wordt dan volledig vergoed.

Baguettes

Het gaat om de ‘Baguettes knoflookboter en kruidenboter Chef Select Lidl’. In deze verpakking zitten twee stokbroden van 175 gram. De houdbaarheidsdatum van de ‘verkeerde’ stokbroden is 01-08-2020. Staat er een andere THT op? Dan hoef je je geen zorgen te maken. Alle verpakkingen met een andere houdbaarheidsdatum zijn namelijk gewoon te consumeren.

Lidl

Lees ook: Boter op kamertemperatuur: maakt het écht een verschil voor je baksel?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Max Pixel