Recept: gnocchi met kip en parmezaanse kaas uit de oven

Ingrediënten
  • 2 pakjes gnocchi (500 gram per stuk)
  • 250 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • Peper en zout naar smaak
  • Rode pastasaus
  • 2 eetlepels basilicum (vers of gedroogd)
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 200 gram mozzarella
Roos
15 + 25 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 2 pakjes gnocchi (500 gram per stuk)
  • 250 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel oregano
  • Peper en zout naar smaak
  • Rode pastasaus
  • 2 eetlepels basilicum (vers of gedroogd)
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • 200 gram mozzarella

Een keer wat anders dan pasta, aardappelen of wraps!

Het lijkt een never-ending story: elke dag maar weer bedenken wat je ‘s avonds gaat eten. Aan de ene kant een feest – lees: elke dag weer wat lekkers bereiden – maar aan de andere kant is het soms ook zwaar vermoeiend. Soms weet je het gewoon even niet wat je wil eten. Gelukkig helpen wij je een handje en maken we vandaag een gerecht waar iedereen van zal smullen. Het hoofdingrediënt? Gnocchi! Een keer wat anders. 

Gnocchi zijn balletjes gemaakt van aardappel en tarwemeel.

Zo maak je de ovenschotel met gnocchi:

  • Verwarm de oven voor op 170 ºC en bedek een grote bakplaat met bakpapier.
  • Breng een pan water aan de kook. Zet vervolgens het vuur zachter en stop de kipfilets in het water. Laat dit voor ± 15 minuten koken. Haal de kipfilets uit het water en check of ze gaar zijn. Pak twee vorken en trek de kip uit elkaar.
  • Verdeel de gnocchi over de bakplaat. Verdeel vervolgens de pulled chicken over de gnocchi. Besprenkel het geheel met olijfolie en strooi de peper,  het zout en de oregano over het geheel. Roer alles goed door elkaar.
  • Verdeel de rode saus over de bakplaat en top het af met de mozzarella en parmezaanse kaas.
  • Bak voor ± 25 minuten.
  • Strooi wat basilicum over de ovenplaat en je bent klaar! Eet smakelijk.

Lees ook: Zo maak je gevulde paprika met tonijn en cheddarkaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish