Robby

Maak er aangekoekte pannen mee schoon

Je kent het wel, van die enorm smerige, vette potten en pannen. Hiervoor is koffiedik wederom een wondermiddel om je te helpen om alles goed schoon te maken.

Het gaat nare geurtjes tegen

Heb je een koelkast met een vreemd luchtje? Verwijder dat dan door wat koffiedik uit te drogen en doe dit in een bakje. Leg die vervolgens op een plank in de koelkast en dat nare luchtje zal verdwijnen. Ook voor een stinkende gootsteen kun je het prima gebruiken, gebruik gewoon wat koffiedik als natuurlijke luchtverfrisser en je gootsteen zal weer fris ruiken.

Gebruik het als zeep

Het klinkt misschien wat vreemd, maar je kunt koffiedik prima gebruiken als vervanger van zeep. Het verwijdert nare luchtjes, bijvoorbeeld als je net gekookt hebt en het maakt je handen lekker zacht.

Herstel beschadigd hout

Wist je dat je ook scheuren kunt verbergen in houten meubelen van donker hout met een beetje koffiedik? Het klinkt vergezocht, maar toch is het zo, probeer het maar eens uit!

Houd de open haard schoon

Als je een open haard hebt dan zul je daar in de winter vast dankbaar gebruik van maken. Het nadeel van een open haard is dat het meestal wel de nodige rotzooi geeft. Als je wat koffiedik aan de onderkant van een open haard legt dan kun je ervoor zorgen dat de as niet alle kanten uit vliegt. Slim bekeken toch?

Het geeft je een zacht huidje

Koffie bevat allerlei antioxidanten en natuurlijk ook cafeïne. Dit is allemaal goed voor je handen. Met koffiedik kun je je handen mooi zacht maken.

Wat een wondermiddel, wij denken voortaan wel twee keer na voordat we koffieprut in de prullenbak gooien!


Pagina 2/2

Lees ook: Broccoli door de koffie is de nieuwe koffietrend. Durf jij het te proberen?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Gezonder Leven | Beeld: Videostill