Robby

Wist jij dat je zóveel met koffieprut kan?

Wij zouden niet weten wat we zouden moeten zonder ons dagelijkse bakje koffie, we zouden de dag dan in elk geval niet goed beginnen. En daarin zijn we niet de enige, koffie ligt diep verankerd in de Nederlandse cultuur. In Nederland wordt jaarlijks per inwoner ongeveer 150 liter koffie gedronken.

Dit is 7 kilo per hoofd van de bevolking en komt neer op 3 koppen koffie per dag. Dat is niet alleen heel veel koffie, maar ook ontzettend veel koffieprut! Gelukkig is het drinken van koffie best goed voor je gezondheid. Zo kun je hier alle gezondheidsvoordelen van koffie lezen. Maar wist je dat je ook superveel kunt doen met koffieprut?

Wondermiddel

Jammer genoeg belandt koffieprut vrijwel altijd in de prullenbak. Je kunt er nog van alles mee doen, in huis en in de tuin! Hieronder hebben we een lijst van handige koffieprut-toepassingen voor je op een rijtje gezet.

Gebruik het als meststof

Koffiedik blijk je prima te kunnen gebruiken als meststof, met name voor de afwatering en het vasthouden van water in de bodem van de grond. Ook regenwormen worden erdoor aangetrokken en die zijn weer goed voor bloemen en planten, dus dat levert een win-winsituatie op voor je tuin.

Gaat dieren-overlast tegen

Koffiedik is uitstekend geschikt om allerlei soorten dieren-overlast te bestrijden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan naaktslakken en gewone slakken, maar bijvoorbeeld ook katten. Gooi gewoon wat in de omgeving van je huis en je zult zien dat het werkt.

Het helpt je wortels

Als je wortelzaad mixt met koffiedik dan zullen je wortels groter en dikker worden. Dit moet iedereen met groene vingers en een eigen groentetuin aanspreken toch?

Lees nog meer tips waarvoor je koffiedik kunt gebruiken op de volgende pagina!


Pagina 1/2