Maayke

Droog en hard brood is vanaf nu verleden tijd

We kennen het allemaal wel: je koopt een lekker vers brood, maar binnen een paar dagen begint het brood al droog te worden. Je kunt het natuurlijk aan de eendjes voeren óf er nog lekkere wentelteefjes van maken, maar het liefst hebben we er natuurlijk nog zo lang mogelijk plezier van. Dit trucje is ideaal om het brood zo lang mogelijk vers te houden.

Verdamping

Van droog brood houdt niemand. De voornaamste reden dat brood droog wordt, is omdat het grotendeels bestaat uit water. Zit het brood voor een langere periode in een plastic zak? Dan houdt dit nog enigszins de verdamping tegen, maar het verouderingsproces stopt dit niet.

Bleekselderij

Gelukkig deelde Libelle de ultieme tip om het brood langer vers te houden. Het enige ‘geheime’ ingrediënt dat je namelijk nodig hebt om het brood langer vers te houden, is een stengel bleekselderij. Het klinkt misschien vreemd, maar je zult zien dat het brood een stuk langer houdbaar is als je bleekselderij in de zak bij het brood stopt. Bleekselderij geeft namelijk vocht af en houdt het brood dus zacht en vers, zónder dat het de smaak aantast. Het proberen waard, toch?

Ook handig: Verse kruiden snijden veel werk? Dankzij deze handige truc niet meer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels