Maayke

Zo maak je het jezelf een stuk makkelijker!

Verse kruiden laten bijna alles beter smaken: salades, je favoriete avondmaal en zelfs cocktails. Het enige probleem is dat ze niet altijd even makkelijk te bereiden zijn voor je recepten. Denk maar eens aan al dat snijwerk en het verwijderen van de takjes voordat je het kunt verwerken. Dat zou makkelijker moeten kunnen zou je toch denken? En dat is ook zo! In deze TikTok-video zien we dat we binnen een paar seconden een hele bos verse kruiden kunnen snijden.

Handige lifehacks in de keuken

We geven toe: het is niet het einde van de wereld om verse kruiden te snijden op een snijplank. Toch worden we altijd blij van lifehacks die onze tijd in de keuken sneller en efficiënter laten verlopen. Net als deze handige tip waarbij het snijden van verse kruiden een stuk makkelijker en sneller gaat. Het enige dat je nodig hebt? Een rasp!

TikTok-video

In de TikTok-video is te zien hoe je op een supereenvoudige manier verse kruiden kunt snijden. In de video haalt een vrouw gemakkelijk de kruiden door haar kaasrasp om de stelen kwijt te verwijderen. Briljant! Deze simpele truc voor het snijden van kruiden is leuk omdat het niet alleen tijd bespaart die je anders zou hebben besteed aan het plukken van bladeren van stengels, maar je gebruikt ook een gewoon je keukenrasp op een nieuwe manier.

Verse kruiden snijden met een rasp

Dit is hoe het werkt: eerst pak je je kruiden en je kaasrasp. Heb je bijvoorbeeld verse peterselie nodig voor je favoriete pastasaus? Dan zou je deze tip zeker kunnen opvolgen. Trek de stengel door een van de voorste gaten op de rasp. De bladeren vallen precies op de juiste plaats en je kunt de stengel gewoon weggooien. Zo makkelijk kan het zijn! Als je je kruiden moet snijden, heb je natuurlijk wat meer werk te doen op de snijplank. Maar de kruiden-rasp-truc bespaart zeker tijd en het is ook nog eens veel leuker om te doen!

@anet_shevchenko??? ?????? ?????#?#??? #?#??? #?#???????? Laxed (Siren Beat) – Jawsh 685

Lees ook: Dit zijn de veelgemaakte fouten tijdens het volgen van een recept

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Kitchn | Beeld: Pexels