Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag een appel eet

Dit is de reden waarom je elke dag een appel zou moeten eten

Bananen, blauwe bessen en avocado’s; we kunnen genoeg redenen bedenken waarom je deze vruchten elke dag zou moeten eten. Ze zitten boordevol gezonde voedingsstoffen en kunnen veel doen voor onze lichamelijke- en geestelijke gezondheid. Maar hoe zit dan met appels? Kunnen we deze ook aan ons lijstje van dagelijks fruit toevoegen?

De Engelse uitspraak: ‘An apple a day keeps the doctor away’ bestaat natuurlijk niet voor niets.

Algemeen

Nou en of de appel toegevoegd kan worden aan ons toplijstje met gezondste fruitsoorten. Appelen hebben namelijk tal van gezondheidsvoordelen. Over het algemeen voorkomt de inname van voldoende fruit en groente elke dag onder andere gezondheidsproblemen als hartziekten, beroertes, hart- en vaataandoeningen en kanker, zo tonen eerdere studies aan. Maar een appel? Die hebben naast deze eigenschappen nóg een aantal extra gezondheidsvoordelen.

Extra gezondheidsvoordelen

In appels zit onder andere een vezel genaamd pectine dat cholesterolverlagend werkt. Goed om te weten is dat rode appelen een derde meer pectine bevatten dan groene appels. Daarnaast zit deze ronde vrucht vol met vitamine C, die erg bevordelijk is voor onze weerstand. En houd je je gebit graag schoon en fris? Dan kan een dagelijkse appel daarbij helpen, aangezien het sap van deze vrucht ruim 80 procent van de bacteriën in de mond doodt. Tenslotte helpt een appel elke dag tegen de grijze massa in de hersenen van mensen. Dit blijkt uit een onderzoek van de Cornell University die heeft aangetoond dat de antioxidanten in appelen onze hersenen beschermen tegen oxidatiestress.