22 mei 2016
Kookfans

Onterecht worden ze vaak overgeslagen!

Er staan altijd een hoop bekende gezonde groenten en fruit op de lijstjes maar in dit rijtje hoort ook de blauwe bes thuis. De blauwe bes was een tijd vergeten, maar wordt nu langzamerhand herontdekt.
De blauwe bes bevat anthocyaan, een stof waardoor de bes zijn blauwe kleur heeft. Deze stof heeft een goede werking op je hart- en bloedvaten. De blauwe kleurstof kan er onder andere voor zorgen dat de vetophoping in de bloedvaten wordt verminderd. Hierdoor wordt de doorbloeding van de bloedvaten beter.

1. Antioxidanten tegen veroudering

Daarnaast bevatten blauwe bessen antioxidanten. Deze spelen een belangrijke rol bij het verouderingsproces. Antioxidanten werken ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en beschermen tegen verschillende ziekten, zoals kanker.Er zijn maar weinig voedingsmiddelen die meer antioxidanten bevatten dan blauwe bessen. Naast blauwe bessen bevatten ook aardbeien, pruimen, sinaasappelen, blauwe druiven en grapefruits veel antioxidanten. Vitamine C uit groente en fruit is een van de belangrijkste antioxidanten voor het lichaam.

Pagina 1/2