Van deze alcoholische drankjes krijg je een slechte huid

Dat alcohol niet goed is voor je lijf, dat wisten we allang. Vooral je huid krijgt een flinke optater na een avondje doorzakken. Alcohol veroorzaakt wallen, puistjes, rode vlekken en op lange termijn rimpels. Volgens dermatologen is er één drankje de echte boosdoener: rode wijn. 

Ga jij er minder om drinken?

Schadelijk

Je lever moet flink hard werken om de schadelijke stoffen in alcohol te verwerken. Dit heeft volgens natuurgeneeskundige arts dr. Isabel Sharkar flink veel invloed op je huid. Er ontstaan zo rode vlekken die niet meteen wegtrekken. Ook wordt je huid erg droog wat op lange termijn rimpels veroorzaakt. Gelukkig is niet ieder drankje even schadelijk; dit is de lijst van minst schadelijk tot meest schadelijk.

6. Heldere dranken

Pure, gedestilleerde dranken zijn het zuiverst. Ze bevatten weinig tot geen toevoegingen en verlaten je lichaam ook het snelst. Dit is dus de minste aanslag op je huid.

5. Whiskey en rum

Ook aan whiskey en rum is niets toegevoegd, dit zijn gefermenteerde dranken. Wel komt er tijdens het fermentatieproces een stof vrij waardoor je huid sneller ouder wordt.

4. Bier

Bier is sowieso niet erg gezond, er zitten namelijk veel calorieën in, maar het bevat ook nog eens veel zout. Dit droogt je huid erg uit. Wel is het zo dat mensen over het algemeen in verhouding minder bier in één zit drinken dan andere dranken, dus dat scheelt weer.

3. Witte wijn

In witte wijn zit veel suiker én zout. Hierdoor krijg je een opgeblazen gezicht. Ieks!

2. Cocktails

Cocktails zijn funest voor je huid omdat ze veel suiker bevatten. Ook tik je makkelijk een aantal weg omdat ze zo lekker zoet zijn. De hoeveelheid suiker zorgt voor bloeddoorlopen ogen en een doffe huid. Ai…

1. Rode wijn

Rode wijn is het allerslechtst voor je huid. Ook al bevat de drank veel antioxidanten, doordat rode wijn ongefilterd is moeten je nieren en lever harder werken om deze te verwerken. Je krijgt hierdoor snel rode vlekken. Vooral mensen die last hebben van rosacea moeten oppassen, want deze aandoening wordt verergerd door rode wijn.

Lees ook: Door deze 5 fouten heeft je kopje koffie geen enkel nut

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels