Sanne

Dit kun je beter niet bestellen

Laten we vooropstellen dat de meeste producten van McDonald’s niet bepaald gezond zijn. Eigenlijk maak het niet uit of je nu een burger bestelt of een salade (tenzij je hem zonder dressing eet), het is allemaal ongezond. Maar één product op het menu spant de kroon. Dit kun je dus beter vermijden. 

Toetje? Nee, bedankt

We zijn dol op toetjes. Daar is dan ook altijd ruimte voor, zelfs nadat we al een hele maaltijd hebben gegeten. Heb jij na een compleet McDonald’s-menu nog zin in een ijsje? Bestel dan liever geen McFlurry. Althans, als je enigszins op calorieën let. Dit is namelijk het slechtste product dat je kunt bestellen bij de fastfoodketen.

Veel calorieën

Waarom de McFlurry zo slecht is? Dat heeft alles te maken met de hoeveelheid calorieën en het hoge vetgehalte dat erin zit. Een McFlurry bevat namelijk ongeveer 31 procent van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Ook de hoeveelheid suiker is schrikbarend. Eén ijsje bevat al bijna het dubbele van de aanbevolen hoeveelheid suiker per dag. Ai… Wij denken voortaan even twee keer na voordat we dit toetje bestellen.

Zelf maken

Natuurlijk hebben we allemaal een cheat day op zijn tijd. En op zo’n dag mag je best een keer een McFlurry eten. Maar om het geheel zo gezond mogelijk te houden, kun je deze beter skippen. Toch zin in zo’n toetje? Ga dan vooral langs de gouden bogen of maak ‘m lekker zelf. Wij hebben een recept voor je klaarstaan. Heb je toch nog een beetje in de hand hoeveel suiker je erin doet.

Lees ook: McDonald’s vervangt plastic speeltjes in Happy Meal voor duurzame variant

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: FavorFlav | Beeld: Pexels