Ingrediënten
  • VOOR DE KIP
  • 2 stuken spek, in blokjes gesneden (of kant-en-klare spekblokjes)
  • 750 gram kipfilet
  • 43 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • VOOR DE PANKO-TOPPING
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram panko broodkruimels (of paneermeel)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels bagelkruiden
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepels versgemalen zwarte peper
  • 1/4 theelepel gemalen rode pepervlokken
  • VOOR DE TOMATENSAUS
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 teentjes knoflook, geplet
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel gemalen rode pepervlokken (optioneel)
  • 1 pot rode pastasaus
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • VOOR DE PASTA
  • 480 milliliter water
  • 500 gram pasta naar keuze
  • 225 gram geraspte mozzarella
  • 65 gram geraspte Parmezaanse kaas of pecorino
  • Verse kruiden (zoals basilicum en peterselie), voor garnering (optioneel)
60 min.
4-6 pers.

Een gerecht waar je slechts één pan voor nodig hebt

We zijn dol op gerechten die je in één pan kunt bereiden. Deze pasta met Parmezaanse kip is zo’n gerecht. De smeuïge pasta met krokante kip is ontzettend lekker en smaakvol. Die smaak is overal doorheen getrokken, omdat je maar één pan gebruikt. Zin om deze pasta te proberen? Laten we beginnen! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de pasta:

  • Zet een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak het spek tot het knapperig is, ongeveer 4 tot 5 minuten. Haal de spekjes uit de pan, leg op een bord en zet apart. Bewaar het spekvet in de pan en zet het vuur zachter.
  • Meng in een schaal bloem, zout, peper, oregano, uienpoeder en knoflookpoeder.
  • Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur.
  • Bestrijk de kipfilets licht met het bloemmengsel en leg ze in de koekenpan. Bak tot beide kanten diep goudbruin zijn, ongeveer 4 tot 6 minuten per kant. Leg de kip op een bord en zet apart.
  • Doe olie, panko, Italiaanse kruiden, bagelkruiden, zout, peper en gemalen rode pepervlokken in de pan. Roer regelmatig en bak het panko-mengsel tot het goudbruin is, ongeveer 5 tot 6 minuten. Schep het mengsel in een kom en zet apart.
  • Voeg olie, knoflook, peper en rode pepervlokken toe aan de pan. Blijf roeren, tot de knoflook goudbruin is.
  • Doe de pastasaus, suiker en water erbij en breng aan de kook.
  • Voeg pasta toe aan de saus en kook, af en toe roerend, tot de pasta al dente is en de saus romig is, ongeveer 12 minuten.
  • Roer de helft van de mozzarella en Parmezaanse kaas erdoor.
  • Snijd de gebakken kip in reepjes en leg ze op de pasta.
  • Haal de pan van het vuur en strooi de resterende mozzarella en Parmezaanse kaas erover. Dek af met een deksel tot het gesmolten is, ongeveer 4 minuten.
  • Garneer voor het serveren met panko-topping, gekookt spek en verse kruiden.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: een heerlijk wokgerecht met Chinese sperziebonen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • VOOR DE KIP
  • 2 stuken spek, in blokjes gesneden (of kant-en-klare spekblokjes)
  • 750 gram kipfilet
  • 43 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • VOOR DE PANKO-TOPPING
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram panko broodkruimels (of paneermeel)
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels bagelkruiden
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 theelepels versgemalen zwarte peper
  • 1/4 theelepel gemalen rode pepervlokken
  • VOOR DE TOMATENSAUS
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 teentjes knoflook, geplet
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel gemalen rode pepervlokken (optioneel)
  • 1 pot rode pastasaus
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • VOOR DE PASTA
  • 480 milliliter water
  • 500 gram pasta naar keuze
  • 225 gram geraspte mozzarella
  • 65 gram geraspte Parmezaanse kaas of pecorino
  • Verse kruiden (zoals basilicum en peterselie), voor garnering (optioneel)