1 min.
4 pers.

Geen ijsmachine of ingewikkelde ingrediënten nodig!

Het beroemde ijsje van McDonald’s, wie is er niet gek op? Voortaan kun je ‘m ook zelf thuis maken met slechts een handjevol ingrediënten, een blender en natuurlijk een vriezer. Nadat je het basisrecept hebt gemaakt en hebt ingevroren, zet je het geliefde toetje binnen één minuut op tafel. Vergeet vooral niet je favoriete toppings in huis te halen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de slagroom en het vanille-extract in een grote kom en klop met een mixer tot er zachte pieken ontstaan.
  • Voeg dan de gecondenseerde melk toe aan de kom en blijf opkloppen.
  • Vries dit mengsel 5 tot 6 uur in of laat het een nachtje in de vriezer staan. Dit kun je het beste doen in een metalen kom, een hergebruikte ijsverpakking, óf je kunt het roommengsel verdelen over een ijsblokjesvorm om straks makkelijk kleine porties ijs uit de vriezer te halen.
  • Schep het ijs uit de vriezer. Je kunt de structuur van het ijs nog wat romiger te maken door het kort in de blender te stoppen. Voeg eventueel een scheutje melk toe.
  • Maak het McFlurry-achtige ijs af met de toppings naar keuze.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Romige en verkoelende Snickers ijstaart

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Hip2Save | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 500 gram volvette slagroom
  • 250 gram gecondenseerde melk (gezoet)
  • 2 theelepels vanille-extract
  • Toppings naar keuze: Oreo's, M&M's, chocoladesaus, karamelsaus etc.