23 september 2021
Sanne

Het tijdperk van het plastic speelgoed is voorbij

McDonald’s doet er alles aan om te verduurzamen. Zo zijn de plastic rietjes al vervangen door een papieren variant, hebben de McFlurry’s een papieren verpakking gekregen en eet je deze voortaan met een houten lepel. Bij een nieuwe ronde verduurzaming is de Happy Meal aan de beurt. 

Happy Meal

Voor ons behoort de Happy Meal inmiddels tot het jeugdsentiment, maar voor kinderen is dit natuurlijk nog dé maaltijd die je bij McDonald’s bestelt. De voornaamste reden dat we het iconische doosje met frietjes, een snack of fruit en wat drinken bestellen, is natuurlijk het cadeautje dat je erbij krijgt. En dat is precies het punt waarop de Happy Meal binnenkort gaat veranderen.

Minder plastic

McDonald’s wil de komende vier jaar negentig procent minder plastic gebruiken in de Happy Meals. Het speeltje wordt dan ook vervangen door een duurzamere variant. Denk hierbij aan karton en papier om zelf een speeltje mee te vouwen, laat een woordvoerder van de fastfoodketen weten.

Herbruikbare speeltjes

In het Verenigd Koninkrijk en Ierland zijn de Happy Meals al voorzien van een duurzaam speeltje. In ons land zal het nieuwe speelgoed vanaf eind oktober beschikbaar zijn, weet de woordvoerder te vertellen. McDonald’s heeft als doel dat in 2025 alleen nog maar herbruikbare speeltjes in Happy Meals zitten.

Lees ook: Om déze reden moet je altijd om het bonnetje vragen bij McDonald’s

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: LINDA.nl | Beeld: Unsplash