Sabine

Het kalmeert een zere keel

Wanneer je een zere keel voelt opkomen, is er vaak niet zo veel meer wat je kunt doen om te voorkomen dat dit doorzet. Gelukkig zijn er wel wat manieren waarop je dat wrange gevoel verlicht. Meng hiervoor één eetlepel mosterdzaad, sap van een halve citroen, één eetlepel zout, één eetlepel vloeibare honing en één kopje kokend water door elkaar. Laat het drankje even afkoelen en gorgel hier vervolgens mee.

Het breekt nitriet af

Grote kans dat je nog nooit hebt gehoord van nitriet. Wij hiervoor ook niet. Het is een slechte stof die je terugvindt in vlees, zoals bijvoorbeeld hamburgervlees. Over de effecten van nitriet wordt nog altijd gediscussieerd; het zou kanker kunnen veroorzaken. Wanneer je vlees (of groente) hebt gegeten met veel nitriet, kan mosterd je helpen om dit wat af te breken.

Betere doorbloeding

Mosterd is smakelijk, maar het helpt ook nog eens om je doorbloeding te verbeteren. En een goede bloedcirculatie is van belang wanneer je hart- en vaatziekten wilt voorkomen.

Het is gewoon lekker

Ja, we kunnen hier heel simpel over zijn: mosterd is lekker en heeft veel smaak. Wanneer je bijvoorbeeld een tosti maakt zou je kunnen overwegen de ketchup weg te laten en mosterd te gebruiken als saus. Ketchup kent ook wel een paar gezondheidsvoordelen, maar bevat vaak veel suiker. Echte mosterd is daarentegen suikervrij.

Wat meer mosterd eten kan dus zeker geen kwaad. Let alleen wel op! Als je een trage schildklier hebt, is mosterd niet aan te raden. Het zorgt voor een lagere jodiumopname en dat is nu net niet wat je wilt als je een trage schildklier hebt.


Pagina 2/2

Lees ook: Dankzij deze tips houd je je kaas zo lang mogelijk vers en schimmelvrij

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Floraa, Health Bytes | Beeld: Pixabay