Sabine

Mosterd is niet alleen lekker, maar ook supergezond

Als je een beetje een soepeter bent, zit de kans er dik in dat je je weleens geniet van een lekker mosterdsoepje met spekjes erin. Maar erg vaak wordt zo’n kom van die mosterdsoep niet genuttigd. Mosterd wordt over het algemeen helemaal niet zo vaak gegeten. Naast de soep hooguit een keer bij de borrel voor op een stukje kaas. En dat is best zonde. Mosterd is namelijk heel gezond! Een aantal gezondheidsvoordelen:

Mosterd is rijk aan eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen.

Het weert kanker af

Er zijn genoeg voedingsmiddelen die beloven de kanker op afstand te houden en mosterd is hier ook zo eentje van. Mosterd bevat namelijk de verbinding allylisothiocyanaat, ook wel afgekort als AITC. Volgens een onderzoek dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Carcionogenese is aangetoond dat deze verbinding in de mosterd zorgt voor een significante rem van kanker, voornamelijk blaaskanker.

Het ontspant je spieren

Heb je je net in het zweet gewerkt in de sportschool en wil je de spierpijn de volgende dag wat beperken? Dan is mosterd je redder in nood. Het enige wat je moet doen, is wat van deze saus op de pijnlijke spieren smeren. De warmte van het zaad helpt je spieren te ontspannen en zal de spierpijn dus verlichten.

Het helpt tegen kramp

Weleens midden in de nacht wakker geworden door een vervelende kramp in de benen? Dan heb je aan mosterd ook een goede remedie. Een eetlepel gele mosterd is genoeg om die kramp in je benen weg te nemen en bovendien: het helpt voorkomen dat dat vervelende gevoel terugkeert.

Lees nog meer tips op de volgende pagina.


Pagina 1/2