Maayke

Hoelang kun je brood eigenlijk bewaren?

Een vraag waar we allemaal antwoord op willen hebben: hoe lang kun je brood bewaren? Want wachten totdat er schimmel op het brood verschijnt, is niet zo’n goed idee. We hebben al genoeg reden om niet de schimmel eraf te snijden en vervolgens de rest van het brood nog op te eten. Niet alleen is het handig om te weten hoelang je brood kunt bewaren, maar ook is het fijn om te weten op welke plek je het dan moet bewaren. 

Bewaar jij het brood in het keukenkastje, de koelkast of in de vriezer?

Keukenkastje of koelkast
Het verschilt per plek hoelang je een stuk brood kunt bewaren. Bewaar je het brood altijd in een keukenkastje, in de voorraadkast of gewoon op het aanrecht in de plastic zak? Dan zal het brood gemiddeld 2 tot 4 dagen goed blijven. Leg je het brood in de koelkast? Dan zal het sneller oud worden dan wanneer je het afgesloten in de zak of in een broodtrommel in het keukenkastje legt.

Vriezer
Wat dan de beste plek is om brood te bewaren? In de vriezer. Vries het brood dat vers van de supermarkt of van de bakker komt, direct in en het zal veel langer houdbaar blijven. Gemiddeld gaat een stuk ingevroren brood ongeveer 14 dagen mee. Haal alvast de juiste hoeveelheid plakjes brood een nacht van te voren eruit om te ontdooien of ontdooi het brood van tevoren in de magnetron. Is het brood toch snel oud geworden? Gooi het niet weg, want je kunt er nog hele lekkere muffins van maken!

Lees ook: Met dit geheime trucje zal je brood veel langer vers blijven!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Voedingscentrum | Beeld: Pexels