27 juni 2017
Sabine

Bah, schimmel op je brood is nog viezer dan je dacht

We hebben dat afschuwelijke moment allemaal weleens meegemaakt: je haalt je brood tevoorschijn en ziet opeens dat er schimmel opzit. Nou ja, even eraf plukken en dan opeten? Nee! Hoewel je dit misschien vroeger wel hebt geleerd, is het het beste om het beschimmelde brood direct te verbannen naar de container.

Het wordt sterk afgeraden om brood te eten waar schimmel op heeft gezeten. Hoewel je misschien in eerste instantie denkt dat het wegsnijden van het beschimmelde stukje werkt, is het tegendeel waar. Brood valt onder zacht voedsel en daardoor is het voor de wortels van de schimmel makkelijker om zich te nestelen in het brood.

Weggooien
Je kunt bij het wegsnijden van de schimmel dus wel denken dat je de schimmel hebt weggesneden omdat je niets meer ziet, maar de wortels van de schimmel bevinden zich dan vaak al diep in je brood. En dat wil je niet binnenkrijgen. Onthoud dus goed: de tentakels van de schimmels in brood zijn niet altijd met het blote oog te zien. Je kunt dat stukje brood dus beter weggooien.

Heb je ondanks dit nog gewoon zin in een lekker broodje? Probeer deze recepten dan eens! 

Bron: Good Housekeeping Beeld: pxhere