24 mei 2017
45 min.
4 pers.

Wij gooien oud brood nooit meer weg!

Vaak zijn we geneigd om oud brood weg te gooien of aan de eendjes te voeren. Hartstikke zonde, want met oud brood kun je nog zoveel lekkere dingen maken! Lekker voor bij het ontbijt of gewoon als zoet tussendoortje!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Knip het gewone brood of het stokbrood in kleine stukjes.
  • Breek de eieren boven een grote kom en voeg 500 milliliter melk, 2 theelepels kaneel, 1,5 eetlepel suiker en 1 eetlepel vanille extract toe. Mix het geheel goed door elkaar totdat er een egaal beslag ontstaat.
  • Doe de broodstukjes in een kom, giet het eimengsel erbij en roer het geheel goed door elkaar.
  • Vet een muffinvorm in met boter en doe de broodstukjes in de vormpjes.
  • Zet de muffinvorm in de voorverwarmde oven en bak 25-30 minuten.
  • Haal uit de oven en laat de muffins even in de vorm afkoelen voordat je ze eruit haalt.

Eet smakelijk!

Op zoek naar nog meer smakelijke ontbijtjes? Dan moet je dit ook eens bekijken:

Bron: Just a Taste | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 500 milliliter melk
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 1/2 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 oud (stok)brood
  • Muffinvorm