Christel

6. Je eet niet genoeg eiwitten

Vezels en proteïne zijn belangrijk om een verzadigd gevoel te krijgen en hebben. Proteïne wordt door je lichaam afgebroken in aminozuren en deze zuren zorgen ervoor dat je een vol gevoel hebt. Eet bijvoorbeeld eens wat vaker kipfilet, Griekse yoghurt of ongezouten noten. Ook kun je de dag goed beginnen met dit eiwitrijke ontbijtje.

7. Je bent gestresst

Iedereen gaat anders met stress om. De een krijgt geen hap door zijn of haar keel en een ander zoekt troost in (vette) snacks. Tijdelijke stress kan bovendien de eetlust remmen, terwijl aanhoudende stress ervoor kan zorgen dat je hormonen overuren maken. Wat er weer voor kan zorgen dat je de hele dag door wilt eten.

8. Het is bijna de tijd van de maand

Als je ongesteld moet worden lijkt het net alsof je die onstilbare trek maar niet kunt temmen. Waardoor dit komt? Vlak voordat je ongesteld wordt, daalt je oestrogeenlevel en vervolgens stijgt-ie weer. Het hormoon oestrogeen heeft een grote invloed op je eetlust. Je kunt er dus niks aandoen dat je continu behoefte hebt aan vet, deeg, zout en/of suiker.

9. Je hebt niet met aandacht gegeten

Als je een terrasje pakt met vrienden of familie, zijn een paar hapjes op tafel wel zo leuk. Maar als je gezellig met je vrienden kletst en tussendoor wat van die hapjes pakt, heb je niet je aandacht bij wat je precies eet. Daardoor registreert je lichaam dit niet als een maaltijd, terwijl die hapjes samen wellicht net zoveel calorieën bevatten als een goede maaltijd. Wees je er daarom altijd bewust van wat je eet en hoeveel je eet.

Lees ook: Eet jij wel genoeg eiwitten? Je lichaam vertelt het je

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten, Lekker Gezond | Beeld: Pexels