Ingrediënten
  • 200 gram basterdsuiker
  • 150 gram pure chocolade (minstens 72 procent)
  • 150 gram bloem
  • 110 gram gesmolten roomboter
  • 40 milliliter Licor 43 + 20 milliliter Licor 43, en een extra scheut Licor 43
  • 1 1/2 eetlepel vanille-extract
  • 225 gram roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 3 grote eieren
  • snufje zout
  • 30 hele Oreo’s extra verkruimelde + Oreo’s ter garnering
  • 80 gram Nutella
  • 80 gram witte chocolade, gesmolten
13 juni 2018
60 min.
12 pers.

Kom maar door!

Wie weleens snakt naar chocolade weet hoe ontzettend goed een snack met chocolade op zo’n moment kan smaken. Ben jij dol op chocolade en wil je je zelfgemaakte brownie naar een hoger niveau tillen? Maak dan eens deze Oreo-cheesecake-brownie!

Tip: Gebruik jij liever geen alcohol? Vervang de Licor 43 door (chocolade)melk. Wat moet je doen?

Voor de brownie:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een vierkant bakblik in (ongeveer 36×23).
  • Smelt de chocolade au bain marie en laat het afkoelen. Let op: de chocolade moet wel vloeibaar blijven.
  • Klop de eieren los in een kom en voeg de suiker en het vanille-extract toe. Schenk voorzichtig de boter bij het suikermengsel terwijl je blijft roeren.
  • Giet het suikermengsel en 40 milliliter Licor 43 al roerend rustig bij de chocolade.
  • Zeef de bloem in de kom en roer tot alles goed is vermengd.
  • Doe het beslag in het bakblik en laat staan.

Voor de cheesecake:

  • Doe de roomkaas in een kom en klop los.
  • Voeg de suiker toe en roer tot een geheel.
  • Doe de eieren, vanille-extract en zout bij de rest het roomkaasmengsel en klop het opnieuw tot een geheel.
  • Roer 15 verkruimelde Oreo’s en 20 milliliter Licor 43 door het cheesecakebeslag.

De rest van de brownie:

  • Pak het bakblik met het browniebeslag erbij en verdeel de hele (15) Oreo’s over het beslag.
  • Schenk het cheesecakebeslag eroverheen en verdeel het gelijkmatig met een spatel.
  • Bak de Oreo-cheesecake-brownie 40 minuten in de oven.
  • Laat de brownie afkoelen en verdeel extra verkruimelde Oreo’s over de bovenkant.
  • Doe de Nutella in een kommetje en voeg een scheut Licor 43 toe, zet het kommetje even in de magnetron, ongeveer 30 seconden.
  • Sprenkel de chocoladepasta over de Oreo-cheesecake-brownie heen.
  • Verdeel er daarna de witte chocolade overheen.
  • Snijd in stukken en het is tijd om te genieten!

Lees ook: Tijd om een tosti te bouwen! Met deze tips maak je je tosti nóg lekkerder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 200 gram basterdsuiker
  • 150 gram pure chocolade (minstens 72 procent)
  • 150 gram bloem
  • 110 gram gesmolten roomboter
  • 40 milliliter Licor 43 + 20 milliliter Licor 43, en een extra scheut Licor 43
  • 1 1/2 eetlepel vanille-extract
  • 225 gram roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 3 grote eieren
  • snufje zout
  • 30 hele Oreo’s extra verkruimelde + Oreo’s ter garnering
  • 80 gram Nutella
  • 80 gram witte chocolade, gesmolten