Sanne

Wij schenken meteen een glaasje in 

De herfst staat voor de deur, en dat betekent dat we weer volop gaan snotteren. Zo’n verkoudheid kun je echter voorkomen met een glaasje rode wijn. Say what? Ja, je leest het goed. Het is bewezen dat rode wijn kan helpen tegen een snotneus. 

Rode wijn en verkoudheid

Een fluweelzachte, goede rode wijn is onmisbaar in de herfst. De geur en het gevoel van die eerste slok geven je meteen een warm gevoel – en dat is natuurlijk sowieso welkom als de temperaturen weer gaan zakken. Maar de drank is niet alleen goed om je een warm gevoel te geven, het helpt ook nog eens tegen een verkoudheid. We hebben het dan wel specifiek over rode wijn.

60 procent afname

Uit onderzoek aan Harvard blijkt namelijk dat mensen die elke dag twee glazen rode wijn drinken, minder vaak verkouden zijn dan mensen die bijvoorbeeld bier drinken. Wetenschapper van de universiteit ontdekten dat door regelmatig een glaasje rode wijn te drinken het risico op een verkoudheid met 60 procent (!) afneemt.

Wijn bewaren

Wij schenken ons vanavond meteen een glaasje (of twee) rode wijn in! Mocht je zelf ook een fles openen, dan is het goed om te weten hoe lang je de wijn precies kunt bewaren – mocht je de fles niet in een keer helemaal leegdrinken. Er zit namelijk verschil in rode en witte wijn. “Zodra je een fles opentrekt komt er zuurstof bij de wijn, met als gevolg dat de wijn oxideert. Dit heeft invloed op de wijn zelf, alhoewel dat bij de ene wijn sneller gaat dan bij de andere”, legt een vinoloog uit. Voor een lichte rode wijn geldt 2 dagen, voor een stevige rode wijn 3 á 4 dagen. Benieuwd hoe het zit met witte wijn, bubbels en zoete wijn? Je leest ‘t hier.

Lees ook: Wait, what?! Een glas rode wijn staat gelijk aan een uur sporten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Favorflav | Beeld: Pexels