Sanne

Nu al het beste nieuws van de week

We beginnen deze week met héél goed nieuws voor alle wijnliefhebbers. Het is namelijk bewezen dat een glas rode wijn gelijk staat aan een heel uur sporten. Ja, echt waar. Hoe dit precies zit, leggen we je graag uit. 

Onderzoek

Het onderzoek is gedaan door Jason Dyck. Hij onderzocht patiënten die niet in staat zijn om te sporten, ondanks het feit dat ze dat wél graag zouden willen. Hiervoor bestudeerde hij het polyfenol genaamd resveratrol, wat eigenlijk een antioxidant is (volg je het nog?). Dit antioxidant zorgt voor het goede nieuws, want deze zou een gunstig effect op je gezondheid hebben. Want waar komt dit antioxidant in voor? Onder meer in fruit, noten en plantensoorten. Maar ook in wijn! Want wijn is natuurlijk gemaakt van druiven.

Lichaamsbewegingen nabootsen

Volgens Dyck kan dit bijzondere antioxidant zelfs lichaamsbewegingen nabootsen. Hierdoor zou je dezelfde voordelen kunnen ervaren als wanneer je in de sportschool traint. Maar het wordt nog beter, want het onderzoek toonde ook aan dat deze stof het trainen en je prestaties kan verbeteren. Win-win!

Realistisch blijven

Witte wijnliefhebbers hebben helaas pech. Het effect van ‘een uur trainen’ bereik je alleen wanneer je rode wijn drinkt. Resveratrol zit namelijk in de schil van blauwe druiven. Helaas is het ook niet zo dat elk glas wijn gelijk staat aan een uur sporten. Dus wanneer je een hele fles wijn leegdrinkt, betekent dit niet dat je voor vijf uur hebt gesport. Daarnaast blijft het belangrijk dat je regelmatig beweegt, want rode wijn kan helaas niet alle voordelen van lichaamsbeweging vervangen. Daarin moeten we realistisch blijven

Hoe gezond is rode wijn?

Een glaasje rode wijn bij het eten of de borrel is dus helemaal niet erg. Rode wijn is zelfs een van de betere keuzes als je wijn gaat drinken. Maar zoals altijd: met mate. Want hoe gezond is rode wijn eigenlijk? Volgens het Voedingscentrum blijft alcohol ongezond. Rode wijn bevat ook erg veel suikers, wat de kans op diabetes type 2 verhoogt. Er hangen dus ook zeker nadelen aan het drinken van wijn. Geniet dus van een enkel glas op zijn tijd, om optimaal van de voordelen te profiteren. Proost!

Ook lekker: Recept: vegetarische gevulde paprika in rode wijn-tomatensaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Fem Fem | Beeld: Pexels