Sla die pompoenen maar in!

We eten tegenwoordig meer pompoen dan ooit. We mengen deze oranje topper met een risotto, maken er een taart van óf serveren ‘m als bijgerecht. De opties zijn eindeloos, aangezien je pompoen met zowel zoete als hartige gerechten kunt combineren. Hartstikke goed, aangezien pompoen veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Wij leggen het je uit!

Die extra vitamines kunnen we deze herfst en winter wel gebruiken.

1. Energie voor 10

Pompoen bevat veel vezels. Ons lichaam heeft baat bij flink wat vezels, aangezien we hier vol van raken, onze bloedsuikerspiegel in balans blijft en je een energiek gevoel krijgt. Dit kunnen we wel gebruiken tijdens een herfstdipje, verkoudheid of een futloze dag!

2. Immuunsysteem

In de herfst of winter worden we vaker getroffen door een verkoudheid of griep, aangezien je weerstand in deze tijd van het jaar vaak wat lager is. Doordat pompoen vol met vitamines en mineralen zit, krijgt je weerstand een boost. Om precies te zijn: vitamine A, C en E, foliumzuur en ijzer zorgen ervoor dat je minder kans hebt om een verkoudheid op te lopen.

3. Beter zien

Je hebt vast weleens gehoord dat het eten van wortels goed is voor je ogen. Goed nieuws, ook pompoen is bevordelijk voor je gezichtsvermogen. Net als wortel zit pompoen vol met provitamine A, wat door ons lichaam wordt omgezet naar vitamine A. Deze vitamine helpt je ogen om licht op te nemen en te verwerken, daarnaast verbetert het ook je zicht in het donker.

4. Spijsvertering

Pompoen bevat veel bacteriën die een goede invloed op je darmflora heeft. Daarnaast houden de vele vezels in pompoen je darmen actief, waardoor de spijsvertering lekker op gang blijft. En dat is fijn!

5. Perzikhuidje

Droom jij van een glad, gezond en rimpelvrij huidje? Dan kan pompoen je daarbij helpen. Doordat er in pompoen veel vitamine C zit, heeft dit een positieve werking op jouw huid. Dus: ontbijten, lunchen en dineren met pompoen? Wij rennen alvast naar de winkel.

Lees ook: Vijf dingen waar je op moet letten als je een koolhydraatarm dieet volgt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash