Roos
5 + 30 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 1 hele pompoen (of een zakje pompoenblokjes)
  • Zout en peper naar smaak
  • 5 takjes tijm
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels kokosolie of milde olijfolie

Herfstiger dan dit kan bijna niet

Zodra de herfst van zich laat zien, rennen we massaal met z’n allen naar de supermarkt voor maar één ingrediënt: pompoen. Een pompoen typeert de herfst, is vaak in deze periode in de aanbieding – winning – én kan je in zoveel verschillende gerechten gebruiken! Vandaag roosteren we de pompoen in de oven, zodat je ‘m kan serveren als bijgerecht! 

Ook lekker: meng de geroosterde pompoen door je salade.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de geroosterde pompoen uit de oven:

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Halveer de pompoen en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de pompoen in parten. Meng de parten met de olie, zout en peper.
  • Verdeel de parten over een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal en verdeel de takjes tijm erover. Plet de knoflooktenen met de platte kant van een groot mes en verdeel dit tussen de pompoenstukken.
  • Rooster in ±30 minuten de pompoen tot het vruchtvlees zacht is.
  • Geniet er van!

Lees ook: Til jouw soep naar een hoger niveau met deze 4 tips

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: roast butternut pumpkin-2 door Jules onder de licentie CC by 2.0