Robby

Deze pittige broccoli is een feestje in je mond

Broccoli is een veelzijdige groente met een neutrale basissmaak waar je alle kanten mee opkan. Lekker in de stamppot, ovenschotel of in een soepje. Als je broccoli fantasieloos kookt of stoomt en op die manier als bijgerecht serveert, kan het soms wat smaakloos zijn. 

Deze gezonde groente wordt pas écht lekker als je een beetje pit toevoegt, je weet niet wat je proeft! Het mooie is: je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig.

Dit heb je nodig voor 4 personen: 

  • 500 gram broccoliroosjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Zo maak je het

  • Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en snijd het vruchtvlees heel fijn.
  • Verhit 2 kneepjes van de vloeibare boter in een wok of hapjespan. Pers de teen knoflook erboven uit en voeg de broccoli toe.
  • Roerbak de groenten voor ongeveer 5 minuten.
  • Bak de laatste halve minuut ook de Spaanse peper mee.
  • Serveer de pittige broccoli met knoflook en chili op 4 borden.

Eet smakelijk!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash