Christel

Een heerlijk, winters soepje

Wanneer het vriest, is de erwtensoep bij ons niet aan te slepen. Heerlijk; even opwarmen aan een warme, goedgevulde soep. Een andere soep die zich hier perfect voor leent is deze aardappelsoep.

Wat heb je nodig voor 4 á 6 porties?

  • 4 grote aardappelen (ongeveer 700 gram), geschild en in blokjes gesneden
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 50 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 125 gram spekreepjes, gebakken
  • 720 milliliter kippenbouillon
  • 720 milliliter volle melk
  • 120 milliliter zure room
  • 150 gram geraspte cheddar kaas
  • paar takjes bieslook, gesnipperd
  • zout en peper naar smaak

Wat moet je doen?

  • Zet een soeppan op een middelhoog vuur en smelt hier de boter in en fruit hier de ui in.
  • Voeg de bloem toe en roer dit goed door de boter. Kook dit ongeveer een minuutje.
  • Schenk de melk langzaam bij het bloemmengsel terwijl je blijft roeren. Schenk daarna de bouillon bij de soep en voeg de aardappelen toe. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 10 á 15 minuten.
  • Voeg de zure room, spekjes, bieslook en het grootste gedeelte van de cheddar toe. Laat de soep net zo lang op het vuur staan tot de kaas helemaal is gesmolten. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe. 
  • Tijd om te serveren! Verdeel de soep over de soepkomen en sprenkel daar nog een beetje cheddar overheen.
  • Geniet ervan!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Pixabay